Huurcontract, duidelijkheid voor iedereen

Algemene Voorwaarden

1. Huurcontract

Er wordt steeds een huurcontract afgesloten tussen de huurder en HippoRent. Dit contract vermeld specifieke rechten en plichten van zowel de huurder als van HippoRent, zodoende alles voor iedereen duidelijk is bij aanvang van de overeenkomst. Hieronder een korte samenvatting:

HippoRent bevestigt verzekerd te zijn voor Burgerlijke Aansprakelijkheid, hierbij mag het aantal inzittenden niet meer bedragen dan 3 personen en dient de huurder over de nodige documenten (oa rijbewijs) en kennis te beschikken betreffende het vervoeren van paarden.

 Er wordt steeds een checklist overlopen bij aanvang en bij einde van de huurperiode, alle schade die veroorzaakt werd wordt genoteerd en valt onder de aansprakelijkheid van de huurder, deze zal bijgevolg instaan voor alle herstellingswerken. Schade wordt meteen gemeld aan HippoRent! Eventuele technische defecten aan het voertuig zijn ten laste voor HippoRent.  Defecten aan de wagen door verkeerd gebruik, inbreuken tegen de wegcode of veroorzaakt door een andere bestuurder dan diegene op huurcontract zijn steeds ten laste van de huurder. Herstellingen mogen niet uitgevoerd worden zonder goedkeuring vanHippoRent. In geval van diefstal of bij total loss na ongeval zal het voertuig tbv de cataloguswaarde ten laste van de huurder zijn.

HippoRent kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade aan materiaal of eventuele letsels bij de paarden tijdens het transport. 

2. Informatie en rijbewijs

De huurder = de bestuurder, vermeldt correcte (facturatie)gegevens in de huurovereenkomst, valsheid in geschrifte wordt gemeld aan de desbetreffende instanties.

De huurder is minimum 23 jaar oud en beschikt over een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs.
 De huurder kent de verkeerswetgeving en leeft deze dan ook correct na. De huurder verbindt er zich toe om het voertuig steeds te sluiten, te vergrendelen en correct te parkeren. 

Wie een aanhangwagen meetrekt van +750kg heeft een rijbewijs BE nodig 

Het voertuig is voorzien van de nodige boorddocumenten, hierdoor heeft de huurder toegang tot de technische fiche en het laadvermogen van de paardenwagen in het handschoenenvakje. HippoRent kan niet verantwoordelijk gesteld worden indien u als huurder het voertuig overbelast. 
 De huurder kent en respecteert de verkeerswetgeving! Verlies van boorddocumenten of sleutel zal aangerekend worden.

3. Voertuig

Onze Renault Master biedt plaats aan 3 personen. Honden worden niet toegelaten in de cabine, en roken is verboden in gans het voertuig! Aanbrengen van stickers wordt eveneens aanzien als schade!

Het voertuig is voorzien van een hengstenuitvoering en de bodem is antislib, achteraan is er een grote opbergruimte met 2 zadelhouders. Er is ventilatie (te bedienen in de cabine) en dag- als nachtlicht voorzien (wit/blauw)

De cabine is uitgerust met lederen zetels, airco, navigatie, cruise control, ...

Het voertuig wordt netjes gereinigd zowel aan de binnen- als aan de buitenkant en met een volle tank afgeleverd aan de huurder, HippoRent verwacht deze dan ook zo terug op het einde van de huurperiode. U kan deze zelf reinigen of u kan een forfait van €50 bijbetalen indien u wenst dat wij deze voor u reinigen. Indien niet gereinigd wordt een forfait van €50 afgehouden van de huurwaarborg.

Het voertuig wordt opgehaald en afgeleverd op de maatschappelijke zetel mn. in de Kortekeerstraat 25 te 8020 Ruddervoorde. 

4. Prijs

Onze prijzen werden vastgelegd in een prijslijst die steeds toegankelijk is op onze website, de overeengekomen huurperiode en huurprijs worden vermeld op het huurcontract. Borg wordt op voorhand gestort of ter plaatse cash betaald.